BORI SE ZA ŽIVOT! Tuđman u teškom stanju: Nalazi se na respiratoru

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Miroslav Tuđman bori se za život.

Prema riječima šefa stranke Andreja Plenkovića, stanje sina od prvog hrvatskog predsjednika je teško. Plenković također tvrdi da je oporba iskoristila izostanak Tuđmana kako bi potencirala glasanje o izmjenama Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Naime, na inicijativu Mosta ujedinjeni saborski zastupnici oporbe u petak su planirali dovesti u pitanje vladajuću većinu glasanjem o dobrovoljnom financiranju Komore, no kako kaže Plenković to su učinili znajući za narušeno Tuđmanovo zdravstveno stanje.

Inače, profesor Tuđman posljednjih 20-ak dana boravi u Klinici za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje se javio zbog komplikacija izazvanih koron virusom. Danima se borio s posljedicama zaraze koronom u vlastitom domu, jedno vrijeme stanje mu se popravilo, međutim, nakon naglog pogoršanja Tuđman je prebačen u Infektivnu kliniku. Tamo je promptno spojen na kisik, ali kako niti to nije pomoglo Tuđmanov prvorođenac spojen je na respirator. Liječnici i bolničko osoblje zabrinuti su za njegovo zdravstveno stanje te doista nerado priznaju kako se ovaj najstariji zastupnik vladajuće stranke bori za život.


Komentari