Bolest je ušla i na Odjel za rehabilitaciju posebno ugrožene djece u Zagorju! Završili su u samoizolaciji

pexles

Koronavirus “nije poštedio” ni Odjel za rehabilitaciju djece u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, javlja portal Ni Zagorje Malo.

Oboljela je medicinska sestra, a simptome ima i fizioterapeut koji radi s djecom. Iako se testirao, rezultate neće tako skoro saznati pošto se u Zagorju nalazi čekaju i po tjedan dana.

Naime, Krapinsko-zagorska županija, koja je osnivač Opće bolnice Zabok i dviju specijalnih bolnica, nije osigurala da zdravstveni radnici nalaze mogu dobiti za sat vremena, a o kupnji aparata koji bi to omogućio zasad se ne razmišlja.

Ravnateljica Specijalne bolnice Željka Žnidarić kaže kako dulje čekanje rezultata iziskuje dodatni napor i sredstva.


“Do dobivanja nalaza koristi se dodatna zaštitna oprema propisana za kontakt s COVID-19 suspektnim, pozitivnim osobama. Dijelu djelatnika se raspored rada prilagođava tako da nisu u službi do dolaska nalaza, što dovodi do većeg opterećenja ostalih djelatnika. Tu je i psihološki moment ‘iščekivanja’ nalaza, kako za djecu i njihove roditelje tako i za naše djelatnike, a i poduzimanje eventualnih dodatnih mjera je vezano za rezultate testiranja”, rekla je Žnidarić.

Zaražena sestra nije bila u kontaktu s djecom

Djeca koja se nalaze na tom odjelu uglavnom spadaju u skupinu koja ne može nositi zaštitne maske.

“S obzirom na simptome, na aktualno čekanje nalaza te činjenicu da djeca koja provode medicinsku rehabilitaciju u našoj ustanovi većinom spadaju u skupinu koja ne može nositi zaštitne maske, poduzeli smo sve mjere kako bismo zaštitili naše pacijente i djelatnike”, rekla je Žnidarić.

U kontaktu s fizioterapeutom bilo je četvero djece koja su trenutno u preventivnoj samoizolaciji.

Za pozitivnu medicinsku sestru kaže da, s obzirom na to da su u radu s pacijentima na Odjelu propisana i koriste se adekvatna zaštitna sredstva, nije bilo nezaštićenog bliskog kontakta s pacijentima.

“Nitko drugi od djelatnika ili pacijenata Odjela za medicinsku rehabilitaciju djece nema simptoma ili znakova koji bi ukazivali na COVID-19 infekciju. Odjel za medicinsku rehabilitaciju djece nastavlja s radom uz korištenje odgovarajuće zaštitne opreme u skladu s preporukama HZJZ-a i bolničkog Povjerenstva za kontrolu bolničkih infekcija”, zaključila je Žnidarić za portal Ni Zagorje Malo.

Komentari