‘BOLESNICI LEŽE U ŠATORIMA’ Dalija Orešković nema milosti kada govori o vladajućima

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborska zastupnica i supredsjedateljica Centra Dalija Orešković ponovno se na svome Facebooku osvrnula na vladajuće koje ni ovog puta nije štedjela.

“Dok nam pristiže pomoć od desetak drugih država koje su poslale kućice, kontejnere, šatore, krevete, madrace, deke, vreće za spavanje i drugu potrebnu pomoć, naši ministri ne mogu objasniti što se dogodilo s našim robnim zalihama, kažu da šatore nisu slali na teren jer ih nitko nije tražio te da su neprimjeni za stanovanje, dok im istovremeno bolesnici leže u šatorima jer ih nisu u stanju prebaciti u neku zdravstvenu ustanovu.

Najavljuju hitno donošenje Uredbe Vlade s kojom će se proširiti doseg Zakona o obnovi, bez imalo srama što obnova Zagreba još nije niti započela. Sve je ovo jedna tragična predstave države koja svoju pravu funkciju pod ovakvom vlašću nema”, poručila je na Facebooku.

Odgovarajući na pitanja novinara, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić  u ponedjeljak je naveo da se trenutno na Robnim zalihama nalazi oko 1600 šatora, u koje se može smjestiti 25 tisuća ljudi, a znatno je veći broj vreća za spavanje. No, niti za jednim tim artiklom u posljednjim danima nisu izražene potrebe s terena, iako je određena količina dopremljena na teren i uskladištena u slučaju potrebe, naveo je Ćorić.


Upozorio je pritom i kako, s obzirom na vremenske uvjete i trenutne temperature, smještaj u šatore nije adekvatan, dok je tezu da Ravnateljstvo za robne zalihe nije dostavilo šatore i vreće za spavanje ocijenio deplasiranom.

Ćorić je u više navrata zamolio za razumijevanje situacije u kojoj se svi nalaze i u kojoj svi zajednički pokušavaju pronaći rješenja, kao i za razumijevanje napora koje ulažu sve institucije da se stanje čim prije dovede u situaciju kada se može krenuti s obnovom. “Čini mi se da nam je potreban dodatan iskorak u zajedništvu, apeliram i molim da idemo u tom smjeru”, rekao je Ćorić.

Komentari