Bivši savjetnik Grabar-Kitarović spasio život putniku: ‘Nisam ja heroj, samo sam radio svoj posao’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Bivši savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović spasio je život jednom putniku na letu u ponedjeljak iz Dubaija prema Istanbulu.

“Nisam napravio ništa posebno, samo ono za što sam se školovao i za što me obvezuje Hipokratova zakletva.

Kabinsko osoblje je preko razglasa pitalo ima li liječnika u avionu. Kad sam čuo, ustao sam se i krenuo prema biznis klasi gdje se nalazio pacijent. Pokazao sam im medicinsku dokumentaciju te pružio čovjeku prvu pomoć. Napravio sam nešto što bi svaki liječnik trebao napraviti. Nije to nikakvo herojstvo, pravi heroji su trenutno na Baniji gdje pomažu najpotrebitijima”, rekao je Tomislav Madžar za 24sata.

Putnica koja je poslala i snimku rekla je kako je svemu prethodilo komešanje.


“Osoblje je počelo nervozno hodati po avionu. Bilo nam je jasno da se nešto dešava, bila je blaga panika. No, nasreću sve je bilo dobro kad je dr. Madžar reanimirao čovjeka. Kolika je bila ozbiljna situacija pokazuje činjenica da su na istanbulskom aerodromu nesretnog čovjeka čekalo dvoja kola hitne pomoći”, pojasnila je.

Madžar je po struci liječnik. Specijalist je i sveučilišni magistar medicine rada i sporta te je ravnatelj poliklinike ”Vaš pregled”. Bio je posebni savjetnik predsjednice Grabar Kitarović za zdravstvo i sport.

Komentari