BARIŠIĆ I GRGIĆ NISU JEDINI! Petek je godinama poslovao i s Milanom Bandićem?

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Osim velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišić i SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, na listi onih koji su surađivali s osnivačem i vlasnikom tvrtke Elektrocentar Petek, Krešom Petekom, pronašlo se i jedno novo ime, javlja Dnevno.

Naime, Petek je poslovao s brojnim lokalnim dužnosnicima, ministarstvima, državnim tvrtkama i javnim poduzećima, ali i s Gradom Zagrebom. Ovaj najbogatiji žitelj Ivanića od 2016. pa sve do prošle godine s Gradom Zagrebom sklopio je čak 44 posla teška 39 milijuna kuna.

No izgleda da je gradonačelnik Milan Bandić ostao imun na korupciju i Petekove ponude jer se njegovo ime za sada u spornim istragama i aktivnostima koje se raspliću po javnom prostoru ne spominje.

Inače, sumnja se da je Petek davao milijunski mito za realizaciju svojih poslova. Barišića se tako tereti da je od rujna prošle godine u Zagrebu i Gorici u dogovoru s Petekom poduzeo sve radnje nužne da se njegovoj tvrtki u otvorenom postupku jednog javnog nadmetanja procjenjene vrijednosti nabave 97,3 milijuna kuna dodijeli izvođenje tih radova, prenosi Dnevno.


OTAC DRAGANA KOVAČEVIĆA: ‘Dajem obje ruke u vatru da on nije napravio to što se priča, ja sam mu kupio prvi stan’

Komentari