Bandićev protukandidat totalno zapalio HOS-ovce! Nazire li se potpuni raskol stranke?

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Zvonimir Troskot, saborski zastupnik MOST-a i kandidat ove stranke za gradonačelnika Zagreba, u petak je komentirao kako smatra da je predsjednik Zoran Milanović trebao ostati na obilježavanju Maslenice i da HOS-ovce koji su došli treba procesuirati.

Nakon brojnih kritika koje su došle i iz redova Troskotovih stranačkih kolega, među kojima je najglasniji bio branitelj Miro Bulj, Troskot se ispričao na svojem Facebook profilu.

Je li zbog toga došlo do većeg sukoba u stranci i podržavaju li i dalje Zvonimira Troskota kao kandidata za zagrebačkog gradonačelnika?

“Čovjek je ušao u studio dok je događaj još bio u tijeku. Voditelj ga je pitao što misli o incidentu, kada je predsjednik sa generalima napustio obilježavanje obljetnice Maslenica, rekao je kako je Milanović ipak trebao ostati na obilježavanju jer je Maslenica veća od njega i od bilo koga”, rekao je Nikola Grmoja za Dnevno ističući kako je u ovom dijelu Troskot apsolutno u pravu.


Dodao je i kako incidenta ustvari nije niti bilo.

“Došli su HOS-ovci sa svojim insignijama. Oni su dio hrvatskih snaga koji su branili domovinu od velikosrpske agresije. Naš stav prema HOS-u je poznat i jasan. Mi poštujemo sve što su dali za Hrvatsku”, ističe saborski zastupnik.

Miro Bulj se ogradio od takve izjave Troskota koji je u kratkom roku poslao i poruku isprike. Na pitanje je li došlo do eventualnih razmirica unutar MOST-a, Grmoja je optimističan i jasan.

“Ne, nije došlo do nikakvih trzavica. Miro Bulj je hrvatski branitelj i radi ljudi koji ga podržavaju mora iznijeti svoj stav”, zaključio je Grmoja dodajući kako su odnosi unutar stranke u najboljem redu.

MOST na izbore u Zagrebu izlazi, koliko je zasad poznato, samostalno s Troskotom kao kandidatom. Kao i uoči parlamentarnih izbora, lomila su se koplja hoće li na izbore izaći sa Miroslavom Škorom i Domovinskim pokretom, ili sami. Bilo je mogućnosti i da Nino Raspudić bude MOST-ov kandidat, spominjao se i bivši premijer Tihomir Orešković, no na koncu su se odlučili za mladog Troskota.

Komentari