ASTRAZENECA SMIJENILA DIREKTORA: U jeku pandemije na čelo stiže stručnjak iz Skopja

Foto: Zagreb.info

Direktor AstraZenece za Hrvatsku Damir Nevjestić je smijenjen. Na njegovo će mjesto doći Dejan Lakovski.

Predsjednik uprave AstraZenece za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu smijenjen je u jeku pandemije nakon što je na čelu tvrtke bio od 2012. godine, javlja Lider.

Nevjestić je prije toga radio u Plivi, gdje je počeo stjecati farmaceutsko iskustvo. Na njegovo mjesto dolazi Dejan Lakovski, koji je diplomirao medicinu u Skopju, a ondje je stekao i MBA iz ekonomije. Karijeru je započeo 2011. godine u Alkaloidu, a između ostalih, radio je i za Hoffmann-La Roche i Sandoz. U Zagreb stiže iz Sofije gdje je vodio njemačku ljekarničku grupaciju STADA, gdje je također bio zaslužan za hrvatsko područje.

AstraZeneca se na hrvatskom tržištu nalazi od 2000. godine. Do 2019. ostvarivala je manje od 40 milijuna kuna prihoda, a zapošljavala je 30 do 40 ljudi.


Izmjena direktora događa se u jeku pandemije, za vrijeme krize s isporukom cjepiva. Iz AstraZenece javili su da njihovo cjepivo ne uzrokuje povećani rizik od nastanka krvih ugrušaka.

“Pažljiv pregled svih dostupnih podataka o sigurnosti više od 17 milijuna ljudi cijepljenih u Europskoj uniji i Velikoj Britaniji našim cjepivom nije pokazao dokaze o povećanom riziku od plućne embolije, duboke venske tromboze ili trombocitopenije u bilo kojoj definiranoj dobi grupi, spolu, seriji ili u bilo kojoj određenoj zemlji”, naveli su.

Komentari