Afera u državnoj tvrtki Pleter: Direktorica optužena zbog zlostavljanja na radu, prijavila ju snaha bivše županice!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Državna tvrtka Pleter kuha za stanovnike na potresom pogođenim područjima. Jedno ime iz te tvrtke se izdvojilo. Kako to u Hrvatskoj često biva, zbog afere.

Vesna Stajčić je direktorica Sektora upravljanja i održavanja te diplomirana inženjerka arhitekture. Zanimljiva je kako je protiv nje u listopadu prošle godine Općinski sud u Sisku potvrdio optužnicu zbog kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja – zlostavljanja na radu.

Optužena je zbog mobinga na radnom mjestu i to dok je bila šefica Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije, piše Index.

Ako joj se dokaže krivnja, može završiti i do dvije godine u zatvoru. Prijavila ju je Ana Lovrić, bivša snaha Marine Lovrić Merzel, bivše SDP-ove sisačke županice kojoj se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi za primanje mita, pranje novca i niz malverzacija s javnim novcem.


Šef joj bio Trut

Stajčić je radila i u MORH-u gdje je bila član Uprave za graditeljstvo, a tamo je stigla iz Ministarstva prostornog uređenja.

Nakon toga prešla je u Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, dok je njen šef tada bio današnji pomoćnik šefa Civilne zaštite Damir Trut. Stajčić je tamo vodila opće poslove, a odgovarala je i za računovodstvene poslove.

U Sisačko-moslavačku županiju stigla je 2015. godine na mjesto ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje te županije. Iznenada je napustila tu funkciju 2017. godine kada se i dogodio slučaj zlostavljanja na radu. Iz Županije su tad samo kratko priopćili da je dobila sporazumni prekid radnog odnosa te da je prestala raditi 15. studenoga 2017. godine.

Čeka se odgovor iz Pletera o ovom slučaju.

Komentari