A ŠTO NAKON SIJEČNJA? Kada će doći do popuštanja mjera, pitaju se mnogi

Foto: Zagreb.info

“Hrvatski državljani u slučaju neodgodivih razloga mogu boraviti u susjednim trećim zemljama mogu boraviti do 12 sati. To su rijetke situacije, kad za osobe zaista nema drugog izbora”, rekao je u petak šef Stožera Davor Božinović.

Dodao je da se odluka o putnicima koji dolaze s područja na posebnoj listi HZJZ-a odnosi na sve, i na njihove državljane i državljane svih država koji dolaze iz tih zemalja.

Božinović je komentirao popuštanje mjera: “Tek smo ovaj tjedan produžili mjere i nastavit ćemo raditi kao i do sada, pratit ćemo epidemiološku situaciju. Sve ćemo javiti nekoliko dana prije nego što ove mjere isteknu. Ovo je zimsko vrijeme i sve što se radi, radi se kako bi postigli ono što se pokazalo kao efikasno, a to je prozračivanje prostora, maske u zatvorenom, distanca. Naše mjere su varijacija kako te osnovne stvari ukalkulirati u nekakvu odluku”, govori.

“Nije realno najaviti nešto danas i to mi nećemo napraviti”, dodao je.


“Nikad nismo zauzeli stav da ćemo po određenom broju propisivati mjere. Drugi su to radili pa su često to mijenjali. Virus se sporije širio u proljeće i ljeto, imamo predvidivost boljeg razvoja situacije, ali mi još nismo tu, mi smo još u siječnju. Nakon 1.2. je isto zima i hladno vrijeme i o tome moramo voditi računa, da ne preopteretimo zdravstveni sustav”, rekao je Božinović.

Komentari