Gradska skupština ne boji se koronavirusa: Unatoč svemu, sjednica će se ipak održati

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjedništvo zagrebačke Gradske skupštine odlučilo je da će se sjednica zagrebačke Gradske skupštine, čije održavanje je zbog koronavirusa bilo upitno, ipak održati u četvrtak, a na dnevnom redu trebali bi biti prijedlozi mjera za pomoć gospodarstvu.

Gradonačelnik Milan Bandić je predložio da se u dnevni red sjednice Gradske skupštine uvrsti odluka da se poduzetnike i obrtnike oslobodi plaćanja najamnine i 30 posto komunalne naknade.

Radi sprječevanja koronavirusa, u Gradskoj skupštini su uveli posebne mjere. Za sve koji će doći na sutrašnju sjednicu, uz obaveznu dezinfekciju ruku, bit će osigurane rukavice i maske.

Posebne mjere uvedene su i za vrijeme održavanja sjednice na kojoj neće biti uobičajenog “aktualnog sata”, a svi sudionici bit će raspoređeni na udaljenosti od dva metra. Gradski zastupnici neće glasati elektronički nego dizanjem kartona.


I predstavnici medija će pri ulasku u zgradu biti obavezni dezinficirati ruke, u zgradu će ulaziti po dvoje, a kod prijave na porti trebat će držati razmak od najmanje dva metra.

Ulazak u dvoranu A, u kojoj će se održavati sjednica Gradske skupštine, bit će dozvoljen samo snimateljima i fotoreporterima koji će također biti raspoređeni s razmakom od minimalno dva metra.

Komentari