Ugledna europska tvrtka za Ledo spremna dati više od 600 milijuna eura

Izvor: Instagram

O prodaji najpoznatijeg domaćeg proizvođača zamrznute hrane i kultnih sladoleda Ledo špekuliralo se prije nekoliko tjedana, a danas je i službeno. Naime, kako piše tjednik Lider, bivši Agrokor odnosno Fortenova grupa, za prodaju Leda dobit će pozamašnu cifru u iznosu od 600 milijuna eura koliko su priželjkivali.

Već do kraja ljeta ove godine, Ledo će biti prodan stranom investitoru. Riječ je o tvrtki Nomad foods koja je nakon dubinskog snimanja u ekskluzivnim pregovorima s Fortenovom.

Šansa da će Ledo ostati u hrvatskim rukama bila je vrlo mala, iako je u dubinskom snimanju, kao jedna od četiri tvrtke, sudjelovala i Podravka.

Prema neslužbenim informacijama, Nomad Foods nije dao najveću cijenu za Ledu, no odabran je jer je drugi ponuđač dao lošije ostale uvjete. Inače, Nomad je ugledna tvrtka s godišnjim prihodima od 2,3 milijarde eura i oko 4.800 zaposlenih.


Kako je najavio član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško prodaja djelatnosti zamrznute hrane mogla bi biti dovršena do kraja prvog kvartala 2021. godine, a u potpunosti finalizirana tijekom ljeta ukoliko stignu sva regulatorna odobrenja.

 

Komentari