U POTRAZI STE ZA SLASNIM PECIVIMA? Donosimo vam recept za fine pogačice sa sirom, dodajte im omiljeno začinsko bilje

Foto: foodie_croatia

Donosimo vam recept za slasna peciva sa sirom, savršena za doručak uz nareske i namaze ili za sendvič koji ćete sa sobom ponijeti na posao ili na izlet. Prije pečenja tijesto posipajte bilo kojim tvrdim naribanim sirom, ovdje je to gouda. Možete napraviti obična peciva ili oblikovati kiflice, pa ih puniti sirom i šunkom ili svježim sirom. Ako nemate papira za pečenje, lagano nauljite lim za pečenje i pazite da posipate sir samo po pecivima, a ne i okolo jer ćete ovako imati manje zapečenog sira za ribati s lima.

SASTOJCI:
25 g svježeg kvasca
15 g šećera
250 ml sirutke
150 g grčkog jogurta
100 ml suncokretovog ulja
600 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 žličica soli

100 g naribanog sira i 1 žličica sušenog bosiljka za posipati (može i bilo koje drugo sušenbo začinsko bilje koje volite)

PRIPREMA:
Kvasac izmrvite i pomiješajte sa šećerom, dodajte toplu sirutku i ostavite da se digne. Zamijesite tijesto od svih sastojaka i pustite da se digne, oko 45 minuta. Razvaljajte na 1,5 do 2 cm debljine, narežite na 15ak kvadrata (ne morate izrezivati rubove, neka će peciva biti u obliku trokuta), složite razmaknuto na papir za pečenje, premažite vodom, posipajte s malo sira i sušenog bosiljka, ostavite da se digne još pola sata pa pecite 20 minuta na 215°C.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foodie (@foodie_croatia)

Komentari