Tradicionalna venezuelska jela od sad možete kušati u srcu Zagreba!

foto:pixabay

U samom srcu Zagreba, točnije u Preradovićevoj ulici 9, otvoren je prvi venezuelski restoran u Hrvatskoj Arepera Maracay.

Iza ovog ugostiteljskog objekta upečatljiva naziva stoji glazbenik Ricardo Luque, najpoznatiji kao pjevač grupe Cubismo, koji je u ugostiteljski pothvat krenuo s obitelji kako bi Zagrepčanima približio dašak svoje rodne Venezuele.

Glavna zvijezda menija je arepa, tradicionalno venezuelsko jelo, koje se priprema od brašna kukuruza koji je prethodno kuhan.

“Izvana je hrskava, a iznutra mekana, te se puni različitim kombinacijama. Osim u Venezueli, puno se jede u Kolumbiji i Panami. Prisutna je u prehrani autohtonih naroda Južne Amerike još od prije Kolumbova dolaska. U našoj ponudi imamo za svakoga ponešto: meso, šunku, tunu, sireve, vegetarijanske, pa čak i veganske varijante. Arepa je jelo bez glutena te je ukusna i zdrava!”, kazao je Luque za Večernji.


Cijene raznih vrsta arepe vrlo su pristupačne i kreću se od 36 do 40 kuna, a osim njima, svoje nepce možete počastiti i drugim venezuelskim delicijama.

Vrh u ponudi pića, uz domaće sokove, drži vrhunski venezuelski rum – otkriva Ricardo.

Komentari