TIRAMISU S JAGODAMA: Neodoljivi brzinski kolač kojem trebate dati samo malo vremena u hladnjaku da bi bio savršen

Foto: Pinterest

Eh, taj tiramisu. Tko ga nije probao, ne zna što propušta, a tko ga je probao, ne može zaboraviti na njega. Ipak, često se kod pripreme mogu dogoditi greškice zbog kojih krajnji rezultat neće biti kao sa slike. Pa, eto vam nekih trikova za tiramisu, odnosno njegovo spremanje, zbog kojih će vam život biti lakši.

Jako bitno je da krema za tiramisu ne smije biti pretekuća, a kava treba biti jaka, stoga je najbolje skuhati pravu domaću kavu, odnosno, kako je mi zovemo – tursku. Instant kave imaju slabiji okus. Piškote nemojte držati predugo u kavi kako se ne bi raspali. Dovoljno je svega par sekundi s jedne strane. Neizbježan je tu i rum, no možete ga izostaviti ako desert radite za djecu.

Kolač prije posluživanja trebate dobro ohladiti. Najbolje ga je napraviti večer prije pa ga ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi se dobro ohladio i krema stegnula, i povezala s natopljenim piškotima.

Sastojci:
300 g piškota
200 g jagoda
70 g šećera u prahu
300 g mascarponea
2 dl slatkog vrhnja
3 dl crne kave
1 dl ruma


Priprema:
Očišćene jagode narežite na tanke šnite, a nakon toga istucite slatko vrhnje pa miskerom izradite i mascarpone u koji treba postupno dodavati šećer. Potom ručno u mascarpone umiješajte šlag.

Pripremite pravokutnu zdjelu u koju ćete slagati sastojke. Kavu sjedinite s rumom, u to umačite piškote te ih slažite na dno posude, na to dodajte sloj kreme od mascarponea i šlaga, a potom svježe jagode. Isto učinite i s drugim slojem.

Komentari