SLAVU JE STEKAO U LOCKDOWNU: No banana bread u našim životima zaslužuje ostati puno duže!

Foto: foodie_croatia

Jednostavan i sočan kolač od banane koji Amerikanci obožavaju, a popularnost diljem svijeta je stekao u proljeće, tijekom lockdowna zbog epidemije koronavirusa, zove se banana bread ili kruh od banane i nema tko za njega nije čuo. Jednostavno se priprema, a imate li kod kuće banane koje su pocrnile i ne jedu vam se takve – e baš takve vam trebaju za ovaj kruh. Što crnije, to bolje, jer banane zrenjem imaju i više šećera.

Ovo su neki savjeti koji će vam pomoći da vaš kruh od banane bude savršen – umjesto kiselog mlijeka možete staviti kiselo vrhnje. Maslac neka bude sobne temperature, a banane zrele, ne smeta ako po kori imaju crnih točkica. Koristite duguljasti kalup za kruh, dimenzija otprilike 40 cm x 10 cm. Obložite ga papirom za pečenje jer se banana kruh može zalijepiti, zbog vlažnosti banana.

SASTOJCI:
4 zrele banane
200 g šećera
200 g maslaca
4 jaja
150 g kiselog mlijeka
300 g glatkog brašna
prstohvat soli
1 žlica ruma
1 žličica sode bikarbone

PRIPREMA:
Maslac treba biti barem sat vremena prije pripreme kolača na sobnoj temperaturi kako bi omekšao. Banane izgnječite vilicom i dodajte sve ostale sastojke, dobro izmiješajte električnim mikserom i prelijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje duguljastog oblika dimenzija otprilike cm x cm. Pecite na 185°C 50 do 55 minuta, čačkalicom provjerite je li pečen.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foodie (@foodie_croatia)

Komentari