Mirisi bakine kuhinje: Isprobajte ovaj recept za slastan starinski sataraš!

Foto: Screenshot

Sataraš je savršen za lagani, a opet jako fin ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije. I što je najvažnije, svi će u njemu uživati.

Sastojci:

2 veća crvena luka

4 žute paprike


4 zelene paprike

6 rajčica

suncokretovo ulje za prženje

sol

papar

Priprema:

Prvo treba pripremiti rajčice da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na štednjaku staviti vodu da proključa. Za to vrijeme paradajzima zasjeći kožicu na četiri jednaka dijela. Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti rajčice. Ostaviti ih u vodi dok se drugo povrće čisti i reže.

Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na ploške. Zatim žutim opranim paprikama ukloniti sjemenke, te ih narezati na trakice. Na isti način pripremiti i zelene paprike. Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i narezati na kockice.

U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagrije. Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz miješanje. Zatim ubaciti žutu pa zelenu papriku. Dobro izmiješati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.

Zatim u posudu sipati narezani paradajz, te uz povremeno miješanje pustiti da kuha oko 30 minuta. Za to vrijeme tekućina u satarašu će se reducirati. Pred kraj kuhanja posoliti i popapriti po ukusu i kuhati još 5 minuta; savjetuje Tanja.

Komentari