(FOTO) VINODOL OBJAVIO JELOVNIK IZ 1965.! Nudili su 80 jela, pogledajte što se sve tamo moglo pojesti

Foto: Restoran Vinodol

Poznati zagrebački restoran Vinodol na svojoj je internetskoj stranici objavio jelovnik od 30. prosinca 1965. godine. Nalazilo se tamo čak 80 jela, a pokazuje što se tada u Zagrebu nudilo i jelo, pa ste tako za predjelo mogli naručiti jaja u majonezi, francusku salatu, kuhanu šunku s hrenom ili tatarski biftek.

Od juha su na jelovniku bile goveđa s tijestom ili rižom, čista s jajem i ragu juha, a od toplih predjela gosti su mogli birati između omleta sa šunkom, omleta sa sirom, slanine s jajima, šunke s jajima, špageta napolitano i milanese, hrenovki s hrenom ili senfom, kranjskim kobasica s hrenom i kajgane od dva jaja.

Imao je Vinodol u ponudi i ribe, a to su bile skuše na žaru, i prženi šarani, odnosno pohani s tartar umakom. Od gotovih jela su nudili govedinu, purana, kokoš, svinjsko pečenje, teleće pečenje, krvavice, sarmu, suho meso i odojak, a imali su i paški sir, kao i savijaču od jabuka. Našli su se tu i danas mnogima omiljeni šnicli – bečki, pariški, naravni, svinjski kotleti, ali i delicije poput jetre, srca i mozga. Nije nedostajalo ni grah variva, a imali su i diljem svijeta obožavani pommes frites. Od vina su nudili bijelo iz Jaske i crno iz Dalmacije.

Foto: Restoran Vinodol
Foto: Restoran Vinodol

“Restoran Vinodol prva je destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti kontinentalne i mediteranske kuhinje. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno mijenja i nadopunjenje atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih sezonskih namirnica. Restoran je smješten u Teslinoj 10, u samom srcu Donjeg grada, okružen ugodnim zelenilom naše prostrane vanjske terase i toplim interijerom. U unutrašnjem dijelu restorana možemo primiti do 180 gostiju, a na terasi restorana do 100 gostiju. Vinodol je oduvijek bio mjesto susreta. Jednako privlačan poslovnim ljudima, obiteljima s djecom i turistima željnima autohtonih okusa hrvatskih specijaliteta, očarat će vas svojom živošću i veselim zdravicama uvijek opuštenih gostiju, koji se uz uslugu našeg vrijednog osoblja s razlogom osjećaju kao kod kuće i uvijek se rado vraćaju”, govore iz Vinodola.


Komentari