(FOTO) Isprobali smo čupavac, kremšnitu i gibanicu u novoj zagrebačkoj slastičarni

O zagrebačkom slastičaru Robertu Hromaliću već smo rekli sve. Vrijeme je bilo da isprobamo kolače koji izlaze iz njegove kuhinje 

Prošli tjedan svečano je otvorena Slastičarna Time na mjestu nekadašnjeg Binimoto bara. Azijsku kuhinju tako su zamijenile vrhunske slastice i zbilja nemamo ništa protiv toga.  Ekipa restorana Time na čelu s osnivačima Davorom Bienenfeldom i Matejom Đorđevićem, svoj je uspješan gastro koncept proširio na novu adresu, a prema sadašnjim najavama još jedna Time slastičarnica u centru Zagreba trebala bi se otvoriti početkom iduće godine. No, o tom potom, koncentrirajmo se na kolače koje priprema Hromalić.

Kao što je najavljeno ovaj slatki koncept osmišljen je u smjeru interpretacije klasičnih hrvatskih kolača među kojima su kremšnita, čupavac i prekomurska gibanica. Najavljeno je kako će svaki tjedan izbacivati jedan novi desert, a uskoro planiraju prodavati i svoje gotove slastičarske proizvode. Za luksuzni interijer pobrinuo se arhitekt Ante Vrban, a cijeli koncept zamišljen je kao take out mjesto, ali možete sjesti na terasu i uživati u svojem kolaču uz čašu pjenušca, kavi ili prirodnom soku.

kolaci1


Posjetili smo Time i odlučili probati sve što se nudi. Trenutno je u ponudi 5 vrsta kolača, a radi se o dekonstrukciji prekmurske (ili međimurske) gibanice, čupavca, kremšnite, a društvo im radi fantastičan tart od limuna (kojeg smo imali priliku ranije probati) i lješnjak koji je ujedno autorski desert kojeg ste već ranije mogli degustirati u restoranu Time. Nismo imali sreću da pokupimo sve nabrojano, ali smo se zadovoljili čupavcem, kremšnitom i gibanicom.

kremšnitadafa

Prva na redu bila je lagana kremšnita koja nas je oduševila svojom nježnom teksturom i ne preslatkom kremom. Malo je nespretna za konzumiranje, ali to ćemo pripisati osobini klasične kremšnite, a unutra se krije posebno iznenađenje. Nismo smazali cijelu jel su nas čekala još dva kapitalca.

čupavko

 

Čupavac je kolač kojeg obožavamo, tako da smo unaprijed znali kakav će to užitak biti. Ovaj kolač jednostavno se topi u ustima, nema tragova suhoće i jako je lagan. Također u sredini krije neobične okuse, a izvana je preliven glatkom čokoladom i kokosovim listićima. Izrazito kremast, ali ne i presladak i vjerojatno bi mogli bez problema pojesti još jedan.

bbbb

Svi znamo za prekmursku gibanicu? Izdašan kolač koji je napravljen od sira, oraha, maka, jabuka i kora. Slojevit i konkretan kolač u Robertovoj verziji izgledao nešto manje, ali to ne umanjuje njegov okus. Čak što više sve je savršeno sljubljeno u jednu malenu torticu koja na vrhu ima pozlaćeni orah. Ne moramo posebno napominjati da nas je najviše oduševila i da je za sada pobjednik među isprobanom selekcijom.

Komentari