Žena s Trnja čistila tavan, muškarac s Travnog garažu! Nakon generalke oboje ostali ‘paf’, pozvana je policija

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U utorak ujutro na području Trnja, 38-godišnjakinja je radila ‘generalku’ kuće, a pritom je čistila i tavan. Međutim, ostala je itekako iznenađena kada je tamo našla torbu punu – eksploziva, kojeg je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

U otprilike isto vrijeme gotovo identična situacija dogodila 58-godišnjaku s Travnog, odnosno iz Ulice Božidara Magovca. On je tijekom čišćenja garaže ‘naletio’ na 96 komada bojivog streljiva, troblonsku minu i upaljač za avionsku granatu. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo navedena eksplozivna sredstva te pohranio do uništenja, javlja policija.

Apeliraju i da oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijsku postaju, već mogućnost za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u vama najbližoj policijskoj postaji.

“Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će preuzeti sva eksplozivna sredstva. Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi i dalje se provodi kampanja “Manje oružja – manje tragedija”.


Komentari