Žena je zatočena u jednoj od zgrada u Petrinji, gradonačelnik poručio: ‘Ovo je potresni pakao’

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović opisao je kakva je situacija u gradu nakon snažnog potresa koji ih je zatresao.

U jednoj od zgrada zatočena je žena.

“Izuzetno mi je žao svih obitelji, moja iskrena sućut. Ne postoje riječi kojima bi ublažio njihovu bol. Kada vidim da moja djelatnica leži u sobi, gdje joj je šute i svega palo na glavu, otkopavanje i to njezino disanje, ali imamo dosta još za otkopavanje.

Mislim da je pri svijesti. Čak su mi rekli kako je prije sat vremena kucala i onda mislim da su ekipe spremne i odrađuju riskantan i veliki posao”, rekao je Dumbović za RTL.


Dodao je kako je ovo “potresni pakao koji iza sebe ostavlja trag.”

“Uvijek smo zamišljali da je neki potres koji te možda malo potrese, ali ovo je potresni pakao koji iza sebe ostavlja trag koji će trebati jako puno žrtve i mukotrpnosti, ali Petrinci su to naučili”, rekao je gradonačelnik Petrinje.

Objasnio je i kako rade na tome da svi noćas imaju gdje prespavati.

“Radimo na tome, dolaze nam šatori, sve ono što daje Hrvatska, MUP, vojska, vatrogasci – jako puno ljudi operativno radi. Mi nećemo stati. Pred nama je sigurno neprospavana noć i siguran sam da svi oni koji nam se jave da imaju smještaj u vojarni u koju možemo smjestiti 500 ljudi. Imamo i mali problem s vodom, kompletan sustav nam je popucao. U svakom slučaju, nama je ovdje struka najpotrebnija i nikada ne znamo iz ovih ruševina što nas čeka”, poručio je gradonačelnik.

Komentari