Zbog gađanja hitne pomoći bocom i paljena baklje pokrenut postupak protiv dva muškarca

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Građani koji su se u subotu okupili na glavnom zagrebačkom trgu na manifestaciji Festival slobode, poručili su vlastima da donesene epidemiološke mjere narušavaju temeljne slobode.

Osim toga snažno su izviždali Hitnu pomoć koja je stigla na poziv radi mlađe muške osobe kojoj je pozlilo, gađali vozilo plastikom, a policija je zabilježila barem dva incidenta, javlja N1.

Epidemiolozi i Hrvatska liječnička komora osudili su u nedjelju neprimjerene poruke, a pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je da prema izvještaju inspektora mjere nisu prekršene.

“Mada su imali zvučne i svjetlosne signale, nisu bili propušteni. Također je navedeno da su ih građani gađali bocama. Krenuli su najkraćim putem do Harmice, ali nakon intervencije policije morali su se okrenuti i ići obilaznim putem, Pod zidom, doći do Harmice. Radilo se o mlađoj muškoj osobi”, rekao je Žarko Rašić, ravnatelj Hitne pomoći.


Pokrenut postupak protiv dvojice muškaraca

Policija istražuje događaj. Po kaznenom zakonu od 2019. za one koji službene osobe silom spriječavaju u obavljanju dužnosti, propisana je zatvorska kazna – do tri godine. Već se postupa prema 29-godišnjaku i 39-godišnjaku zbog paljenja baklje i gađanja hitne pomoći plastičnom bocom.

POTRESNA ISPOVIJEST sestre iz tima Hitne pomoći: ‘Prvi put sam se osjećala poniženo’

Sada se o svemu oglasio i liječnik koji je bio u spornim kolima hitne pomoći: ‘Ako ikog uopće interesira…’

Komentari