Zaposlenice KB Dubrava pokrale pacijente na respiratorima, policija ih je uhitila

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Sramotne i razočaravajuće vijesti stigle su iz KB Dubrava, odnosno zagrebačke policije. Tamo su, naime, zaposlenice pokrale pacijente koji su na respiratorima i kupovale si razne stvari. Uhićene su.

Potvrđeno je sve to i iz zagrebačke policije – policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila jedno kazneno djelo „Teška krađa“ i pet kaznenih djela „Računalna prijevara“ od kojih su dvije u pokušaju.

Nije jedina – kriminalističko je istraživanje provedeno i nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela „Teška krađa“.

Sumnja se da je 51-godišnjakinja kao zaposlenica zdravstvene ustanove, a konkretno KB Dubrava, prilikom obavljanja svoje djelatnosti, brige za bolesnike, između 13. i 14. siječnja 2021. godine ‘olakšala’ jadne ljude za poprilične svote.


S namjerom da ih pokrade, djelatnica je u KB Dubrava, u Aveniji Gojka Šuška, iskoristila osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u bolnici, iz jedne sobe uzela njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama, kaže policija.

Nakon krađe, u sljedeća dva dana, sumnja se, ukradenim karticama u dva je navrata na bankomatima po gradu dizala novce, dok je u još dva navrata to pokušala učiniti, no nije uspjela jer su transakcije odbijene.

Također se sumnja da je 14. siječnja 2021. godine oko 14.30 sati u jednoj trgovini u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama, jednom od ukradenih kartica kupila ženske čizme. Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna.

Komentari