Zagrepčanina premlatio pjevač, a sud odbacio optužbe: ‘Jedva sam preživio, policija nije napravila svoj posao’

Foto: Pixabay/Ilustracija

Koncert Zadruge u Vintageu Zagprepčanin Vedran Relac pamtit će do kraja života. Ali ne po ičem dobrom. Upravo ga je te noći, 29. listopada 2019., ispred kluba brutalno napao pjevač drugog popularnog punk rock banda s kojim se godinama poznavao. Iako su si “bili dobri pa čak i skupa cugali”, vidno pijan poznanik ga je nakon “fajrunta” izudarao šakama što ga je onesvijestilo. Incident je završio na sudu, a unatoč tome što je zadobio krvarenje mozga, Općinsko državno odvjetništvo je odbacio kaznenu prijavu, pišu 24sata.

“Smatram da policija nije napravila svoj posao kako je trebala. Nakon napada, koji sam jedva preživio, nisu uzeli brisove s napadačevih ruku te je kaznena prijava protiv njega za nanošenje teške tjelesne ozljede odbačena”, rekao je Relac za 24sata. Ovaj razočarani 40-godišnjak nakon napada je u bolnici proveo pet dana.

Kobne noći hitnu pomoć pozvala je konobarica koja je vidjela onesviještenog muškarca kako leži na klupici. Njegov napadač ostao je sjediti pored njega, a potom je htio s njime otići u bolnicu. No, kada je naum medicinsko osoblje odbilo, pjevač ih je izvrijeđao pa ga je policija odvela na triježnjenje.

U svoju obranu drugog je dana rekao kako se ničega ne sjeća. Policija mu u noći nakon napada nije uzela brisove s ruku i fotografirala ih kako bi se vidjelo ima li na njima tragova koji bi ga povezali s napadom no 31. prosinca 2019. podnijela je protiv njega kaznenu prijavu za nanošenje teške tjelesne ozljede. Općinsko državno odvjetništvo ju je odbacilo.


“Za uspješan ishod kaznenog postupka potrebno je da odlučne činjenice budu utvrđene s određenim stupnjem sigurnosti što u konkretnom slučaju nije slučaj”, zaključio je tužitelj, prenosi 24sata. Relac je njegov progon mogao nastaviti privatnom tužbom no za tako što, kaže, nije imao novca.

“Osjećam se tužno i razočarano što neće odgovarati. Godinama se poznajemo i znao je da od ranije imam teške ozljede glave, a brutalno me pretukao”, navodi Relac.

 

Komentari