Zagrepčani (25) i (44) upoznali se za vrijeme lockdowna, bliskost je starijem prisjela kad je shvatio da je ostao pokraden i bez lipe u džepu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Zagrepčanin u četrdesetima opekao se zbog intenzivnog druženja s 25-godišnjakom koji je njegovo povjerenje iskoristio isključivo kako bi došao do velike svote novca. Cijeli slučaj završio je na policiji, a u srijedu 12. svibnja dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad mladićem.

Dvojac se upoznao u jeku pandemije 2020. godine te su razvijali prijateljski odnos, a 25-godišnjak je vrlo brzo shvatio da može manipulirati 44-godišnjakom.

Tako ga je početkom 2021. godine mladić obmanjivao i obećavao mu, između ostalog i popravak njegovog Volkswagen Pola za što mu je 44-godišnjak predao ukupno 35.000 kuna, dok je 25-godišnjak novac i automobil zadržao za sebe pod izlikom da će mu dati drugi automobil, što nije učinio.

No, nije stao na tome. Mladi prevarant je žrtvu nagovorio i da mu posudi 15.000 kuna, nakon čega je isti podigao kredit i predao mu novac.


Tu nije bio kraj lažnog prikazivanja činjenica i manipulativnog prijateljstva pa je tako osumnjičeni nagovorio 44-godišnjaka da mu prepiše svoj stan na području Zaprešića u svrhu podizanja kredita i rješavanja financijskih problema na što je isti pristao te su sačinili ugovor o kupoprodaji nekretnine, da bi potom 25-godišnjak obavio prijenos vlasništva nekretnine na svoje ime i tako kao novi vlasnik stan prodao trećoj osobi.

Kako bi novom vlasniku omogućio ulazak u stan, mladić je 44-godišnjaku rekao da će mu renovirati stan te ga je smjestio u motel i tako omogućio novom vlasniku korištenje. Materijalna šteta za nesretnog 44-godišnjaka iznosi oko 210.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari