ZAGREBAČKI KOLJAČ JE NA SLOBODI? Odvijačem 36 puta izbo muškarca, DORH upozorava: ‘Još uvijek je opasan’

Photo: Pixabay

Nakon odsluženih 13,5 od 20 dosuđenih godina zatvora za teško ubojstvo odobren je uvjetni otpust za Igora K. (41) koji je 2006. godine u Zagrebu, u stanu u Krajiškoj 23, s 36 uboda odvijačem ubio Borisa Travicu (60).

Odluku je donio Županijski sud u Varaždinu, no Županijsko državno odvjetništvo uputilo je žalbu jer smatra da “osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust s obzirom da ima za izdržati još gotovo šest i pol godina dosuđene kazne zatvora”.

“Unatoč podacima i mišljenju stručnih službi kaznionice koje su predložile da se uvjetni otpust ne odobri jer pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora nije okončan, izvršavanje kazne zatvora nije postiglo svoju svrhu i postoji značajna vjerojatnost kriminalnog povrata osuđenika“, pojašnjavaju razloge žalbe na rješenje Županijskog suda u DORH-u, prenosi Večernji.

Zločin se dogodio u Zagrebu, no kako je osuđenih kaznu izdržavao u kaznionici u Lepoglavi, za rješenje o uvjetnom otpustu nadležan je teritorijalno sud u Varaždinu.


Travica je ubijen 21. ožujka, a Igor K. nakon par dana priznao je ubojstvo.

Naime, Igor K. u Travičin je stan u blizinu Britanskog trga došao radi izvođenja vodoinstalaterskih radova. Prvo je 60-godišnjaka tražio 1500 kuna za kupnju materijala, a nakon toga zatražio je dodatan novac, točnije 1200 kuna koje je prokockao u kasinu. 

Ponovno je, u večernjim satima, od Travice uspio iskamčiti još tisuću kuna koje je kasnije također izgubio na kocki. Te iste večeri oko 22.30 sata pozvonio je na vrata i rekao Travici da je kod njega ostavio mobitel.

Kad mu je vlasnik stana, ništa ne sumnjajući, okrenuo leđa, mladić je nasrnuo na njega i zadao mu više ubodnih rana sa stražnje strane prsišta, vrata i glave. Još je bio živ kad mu je na glavu stavio jastuk i pritiskao ga nogom. Uzeo je 5000 kuna i mobitel, te otišao zaključavši za sobom vrata.

JEZIV PRIZOR U ŠUMARKU! Otišao je brati gljive, a pronašao je lubanju! Policija je na terenu

Komentari