Volonter poginuo pri padu s krova: ‘Dovezao je kampicu i skidao crijep. Valjda više nije mogao, ne znam’

Ilustracija/Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U nedjelju prijepodne, iza 10 sati u Petrinji, za vrijeme radova s krova je pao muškarac. Od zadobivenih je ozljeda preminuo. Prema neslužbenim informacijama, radilo se o klizanju s krova, ali su građani HRT-u rekli da je nesretni muškarac doživio srčani udar. Međutim, sve informacije su neslužbene i uzrok smrti još uvijek nije poznat.

“Prespavao je sinoć, rekao ja ovo moram tebi napraviti. Skidao je crijep i rekao da mu dodam još koji, on je tu prespavao s nama, doručkovao i sve i krenuo zakrpati tu rupu. S čekićem je skidao stari dimnjak, i pronašli smo ga kod ljestvi. Dovezao je kampericu iz Gorskog kotara i više valjda nije mogao, ne znam više”, rekao je rođak muškarca za 24sata. Nije poznato što je točno uzrok nesreće.

“Možda mu je pozlilo, još se ništa ne zna. Nema nikakvih ozljeda pa možda i nije umro od pada s ljestvi”, objasnio je.

‘Smatrao je da može pomoći’

Neslužbeno se doznaje da je riječ o muškarcu rođenom 1963. godine.


“On je iz Maloga Jazića, majka mu je umrla prošle godine. Nije se ženio, bio je u Hrvatskoj vojsci i fizički aktivan. Jučer je platio vučnu službu u Severinu na Kupi i dovezao kampicu. Bio je sam na krovu, smatrao je da može pomoći, a ja ga nisam mogao zaustaviti”, rekao je rođak.

Apelira se na sve koji dolaze pomagati ili su tamo da budu oprezni i čuvaju se. Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas raditi na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tijekom jutra je obavljena i smjena kako bi se dio vatrogasaca mogao odmoriti. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice. Vatrogasna postrojba Zagreb objavila je kako su oni prvi priskočili u pomoć, ali nažalost nije mu bilo spasa.

“Vatrogasci Zagreb su prvi uskočili u pomoć i vršili reanimaciju no nažalost osoba je preminula. Tragično je to upozorenje opasnosti rada na visini”, napisali su u Facebook objavi.

Komentari