Vlasnik našeg trgovačkog lanca seksualno uznemiravao zaposlenicu! Odbila spavati s njim pa ju optužio za manjak od 124 000 kuna!

pexels

Vlasnik poznatog križevačkog trgovačkog lanca pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu zbog seksualnog uznemiravanja blagajnice u jednom njegovu dućanu, javlja portal danica.hr.

Prema neslužbenim informacijama, osuđen je Renato Šatvar, vlasnik i prokurist križevačkog brzorastućeg lanca dućana Robin. Presuda Općinskog suda u Bjelovaru je postala pravomoćna, no optuženi je uložio žalbu Vrhovnom sudu.

Zaposlenica njegovog dućana svjedočila je kako ju je vlasnik “u više navrata seksualno uznemiravao tražeći da spava s njim”, a nakon što ga je odbila stigao joj otkaz. Službeno, “zbog manjka od 124.000 kuna u skladištu”.

Na sudu je djevojka rekla da su i druge radnice bile seksualno uznemiravane, no prema saznanjima danice.hr ovo je jedina presuda protiv trgovca, dok su preostale odbačene.


Ukoliko Vrhovni sud potvrdi odluku, djevojka će dobiti i petogodišnju plaću s kamatama. Plaća za jedan mjesec iznosila je 3200 kuna.

Vlasnik lanca porekao je optužbe, čak je i podnio kaznenu prijavu zbog spomenutog manjka robe, no odvjetništvo je obustavilo postupak zbog nedostatka dokaza.

Komentari