(VIDEO) VELIKA AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE: Pronašli uzgajivače i oduzeli im marihuanu u vrijednosti 45.000 eura

PU zagrebačka

Kontrolom sumnjivog osobnog vozila policija je pronašla veće količine ilegalne biljke – marihuane. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem zaključili su da se 32- i 33- godišnjak bave njenim uzgojem, izvijestila je policija.

U srijedu, 29. siječnja 2020. godine oko 11,45 sati prilikom provođenja zajedničke preventivno-represivne akcije „Lijevak“ u suradnji sa carinskim službenicima Službe mobilne jedinice Krapina, na odmaralištu brze ceste D14 u Špičkovini kontrolirano je osobno vozilo marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka u kojem se  nalazilo dvoje hrvatskih državljana starosti 32 i 33 godine.

“Izvršenom kontrolom osobnog vozila uočena je zelena biljna materija karakterističnog mirisom i izgledom nalik na marihuanu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja da 32 i 33 godišnji hrvatski državljanin bave uzgojem marihuane u za to posebno izrađenim indoor laboratorijama u Zagrebu i Erveniku Zlatarskom. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga osobnog vozila, kao i objekata kojima se koriste osumnjičeni.”

Na adresi u Zagrebu gdje neprijavljeno boravi 33 godišnjak, pronađena su dva laboratorija (šatora) s patent otvorima koji su opremljeni sa ventilatorima, svjetiljkama, transformatorima, filterima zraka, vodenom pumpom, štapovima za uzgoj biljaka, plastičnim cijevima i akvarijskim pumpama, 15 komada stabljika konoplje u rastu visina od 55 do 115 cm, sveukupno 2.534,4 grama sušene zelene biljne materije – marihuane, digitalna vaga, plastična posuda, ispunjena sa 237 grama ulja kanabisa.


Na adresi u Ereveniku Zlatarskom kod 32 godišnjaka pronađena su četiri indoor šatora sa opremom (ventilatori, grijači lampe sa prigušnicama, digitalni termometari,  filteri zraka, platični stabilizatori za biljke, pretvarači struje, vodene pumpe, rashladni uređaji, ovlaživači, filteri vode, klima uređaji), 5 kilograma i 776,6 grama marihuane i 318 komada stabljika konoplje visine od 5 do 70 centimetara.

Pretragom osobnog automobila kojim se koristi 32-godišnjak pronađeno je: jedna crna plastična vreća ispunjena sa vlažnom zelenom biljnom materijom koja se sastoji od lišća i grančica stabljike nalik na konoplju tipa droga ukupne mase 3000 grama, jedna ručna sjeckalica srebrno crne boje, okrugla u promjeru cca 40 cm,

Sveukupno je u pretragama pronađeno i privremeno oduzeto od osumnjičenih:

333 komada stabljika konoplje u rastu
11 kilograma i 311 grama marihuane,
pvc posuda, vakumirana, ispunjena sa 237 grama ulja kanabisa,
više tisuća kuna,
6 indoor laboratorija opremljenih za proizvodnju konoplje
vrijednost zaplijenjenih laboratorija oko 30 000 eura, odnosno 225 000 kuna
vrijednost zaplijenjene marihuane oko 45 000 eura (kilogram marihuane oko 3500 do 4000 eura).

Komentari