(VIDEO) Požar u Remetinečkom gaju progutao stan, stanari zgrade hitno evakuirani

Foto: Zagreb.info

U Remetinečkom gaju je nešto nakon podneva planuo stan, a čini se kako je cijeli uništen. Stanari zgrade su hitno evakuirani, a na terenu je 5 vatrogasnih vozila.

“Čuo sam eksploziju, mislio sdam da netko puca, a onda sam čuo sirene. Bilo je već i dodta dima na ulici kad sam izašao na balkon, bilo mi je jasno da gori nešto u blizini”, govori nam stanar susjedne zgrade kojeg je ovaj požar dignuo od nedjeljnog ručka.

Stanarima koji nisu na vrijeme uspjeli izaći iz zgrade u kojoj se zbog buktinje gusti dim proširio po cijelom stubištu je pružena pomoć jer su se, prema riječima očevidaca, nagutali dima.

Također, javljaju nam i kako je navodno vatra prodrijela u stan iznad, a u stanu koji je izgorio nikoga nije bilo, prema prvim informacijama.


Policija kaže kako su dojavu o požaru dobili u 12.35, nema stradalih i više informacija nam u ovom trenu nisu mogli dati, te će više detalja biti poznato nakon očevida.

“Požar stana na adresi Remetinečki gaj u Zagrebu je ugašen, a u tijeku je razdimljavanje stubišta zgrade. Preko auto ljestvi spašene su tri osobe i nitko nije ozlijeđen. Radilo se o požaru stana površine 90 m2, izgorjela je spavaća soba, dok je cijeli stan oštećen od dima i topline. Na terenu je Javna vatrogasna postrojba s 21 vatrogascem i šest vatrogasnih vozila, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida”, javljaju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Komentari