Vatrogasci u samo tri minute izvukli dijete koje je prignječio lift! Susjedi potreseni: ‘Vrisak se čuo izvan zgrade’

Photo: Zeljko Lukunic/24sata/Ilustracija

Užas u centru grada potresao je Zagrepčane. Dijete je prignječio lift u zgradi u ulici Frane Bulića.

Kako doznaje 24sata, vatrogasci su brzom reakcijom u svega tri minute oslobodili dijete iz lifta. Asistirala je i policija.

Svjedoci su rekli da se vrisak djeteta čuo i izvan zgrade.

“Zadnje policijsko vozilo je otišlo oko 17.45. Mnoštvo stanara, vatrogasaca i policajaca je u jednom trenu bilo ispred zgrade. Tek smo kasnije saznali o čemu se radi”, rekao je susjed iz Bulićeve ulice.


Dječak se tek doselio s obitelji u stan. Neko vrijeme su ga renovirali, pa uselili.

“Zgrada je stara kao i lift međutim lift je prije godinu dana prošao renovaciju, ali očito ne dobru. Dok se voziš liftom možeš otvoriti vrata”, rekao je susjed.

‘Sin i otac spremali su se u šetnju’

Drugi potreseni susjed objasnio je što se dogodilo.

“Sin i otac spremali su se u šetnju, tata je obuvao cipele, a dječak je ušao u lift. Šestogodišnjak se vjerojatno uspaničio kada je lift krenuo pa se pokušao uhvatiti za šipke ili otvoriti vrata. Lift je stao kada je osjetio otpor”, rekao je.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, rekao je da nesreće s liftovima i nisu toliko rijetke.

“Obično ljudima ostane priklještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koja nemaju sigurnosna vrata. No vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije kako bi mogli brzo reagirati i pomoći ljudima”, rekao je Kalinić.

Objasnio je i kako njihov Ured nije bio obaviješten o ovoj nesreći.

“Pacijent je primljen u teškom stanju i primjenjuju se svi postupci intenzivne medicine s ciljem stabilizacije, to jest spašavanja života”, doznaje Dnevnik.hr iz bolnice Rebro.

Komentari