‘VATROGASCI SU PRALI KRV S CESTE’ Strava u Grahorovoj dočekala stanara koji je izašao po cigarete do obližnjeg kioska

Ilustracija: Zagreb.info

“Izašao sam van iz stana sat vremena nakon prometne, kamion je udario stariju ženu tu na cesti. Išao sam kupiti cigarete, a dočekao me prizor od kojeg mi se smučilo. Vatrogasci su prali krv s ceste. Ja stvarno ne znam je li žena ok, nadam se da je preživjela. Ovo je bilo strašno za vidjeti, valjda mi je to prvi i zadnji put da tako nešto vidim”, rekao nam je uznemireni stanovnik Grahorove ulice o nesreći koja se dogodila 12. siječnja na križanju Grahorove i Ulice grada Mainza.

Tamo je, naime, oko 12.20 sati 29-godišnjak upravljao kamionom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka, ušao je u raskrižje za vrijeme dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu, skrećući ulijevo u Ulicu grada Mainza.

Prilikom skretanja nije prikočio kako bi propustio pješake te je prednjim dijelom naletio na 84-godišnju pješakinju koja je prelazila pješački prijelaz dok je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo. U naletu kamiona na nesretnu staricu, ona je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Sestre milosrdnice.

Tog je dana zagrebačka policija objavila kako je u posljednja 24 sata obavljen očevid 30 prometnih nesreća, a od toga je u njih pet ozlijeđeno pet osoba, od čega jedna teško, a četiri lakše. Teško je ne primijetiti kako se takve stvari događaju sve češće, pa je tako policija izvijestila kako je dan ranije, 11. siječnja obavljen očevid 24 prometne nesreće.


Od toga je u četiri prometne nesreće 12 osoba ozlijeđeno, od čega jedna teško, a 11 lakše. Bolja situacija nije bila ni 13. siječnja kada je obavljen očevid 31 prometne nesreće. U pet prometnih nesreća  ozlijeđeno je pet osoba, od čega dvije teško, a tri lakše.  Upit vezan za ovaj slučaj smo poslali Policijskoj upravi zagrebačkoj, no nismo dobili odgovor do zaključenja ovog članka, zato ćemo ga objaviti naknadno, čim ga dobijemo.

Komentari