UPALI U PROVALIJU NA SLJEMENU! HGSS, hitna pomoć i policija spašavali dvojicu nesretnika: ‘Svaka ruka bila je dobrodošla’

Foto: HGSS

HGSS je u nedjelju, 9. svibnja, imao pune ruke posla na Medvednici. Spašavali su dvojicu vozača ATV buggyja koji su jurili šumskim stazama Medvednice, nakon čega su se strovalili u provaliju duboku čak 60 metara.

“Akcija spašavanja je pokrenuta te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta nesreće. Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak”, stoji na službenim stranicama HGSS-a.

“Srećom, jedan od unesrećenih bio je u stanju samostalno se kretati, tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu. Drugi unesrećeni imao je ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći. U teškom izvlačenju, uz šesnaest spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, po jednog iz Delnica i Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo.

Svaka je ruka bila dobrodošla. Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem upozoravamo da ishod jurnjave po šumi može biti itekako kobna i da to uvijek imaju na umu”, zaključuju.


 

Komentari