Uhvatili manijaka s Trešnjevke koji je s balkona ispaljivao hice prema djetetu. Jedan ga je pogodio u ruku i teško ozlijedio

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”.

Naime, sumnja se da je 11. ožujka 2020. godine oko 17:45 sati u Cenkovečkoj ulici u Zagrebu, s balkona stana iz zračnog oružja ispalio najmanje jedan hitac u smjeru djeteta koje se u tom trenutku nalazilo na pješačkoj stazi te je tom prilikom hitac pogodio dijete u ruku. 

Ozlijeđenom djetetu pomoć je pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno.

Policajci s Trešnjevke upoznati s navedenim događajem, provodeći redovne poslove i kroz komunikaciju s građanima, obratili su ujedno pozornost i na prikupljanje informacija o mogućem počinitelju.


Iako sa skromnim početnim činjenicama, kroz daljnji su rad utvrdili o kome bi se moglo raditi, a ta je sumnja potvrđena i nakon pretrage stana gdje je zračna puška i pronađena. Uz zračnu pušku u Cenovečkoj ulici pronađena je i optika, futrola te 31 komad streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari