U KRV MU UBRIZGALA BENZIN: Uslijedilo je momentalno zatajenje svih organa, a cijela priča ima nastavak s novim detaljima

Ilustracija: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv medicinske sestre (28) osumnjičene za nesavjesno liječenje, kojoj se na teret stavlja da je ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine, priopćio je u petak DORH.

Riječ je o medicinskoj sestri iz čakovečke Županijske bolnice, koja je krajem rujna pružala medicinsku skrb osobi zaraženoj koronavirusom, a koja je stigla u bolnicu zbog hemodijalize. U toj je bolnici 29. rujna prošle godine umro pacijent A.T., 1958. godište. Iz bolnice su tada priopćili da je riječ o pacijentu kojem je bila izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s covid pozitivnom osobom, a tog je dana u bolnici bio zbog hemodijalize.

„Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja, nastupilo je multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta”, priopćili su tada iz Županijske bolnice Čakovec.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je posljednjeg dana prošle godine donijelo rješenje o provođenju istrage, a kako danas navodi Državno odvjetništvo RH u svom izvješću, istraga se provodi protiv 28-godišnje medicinske sestre koja je bila zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi.


Ističu kako postoji osnovana sumnja da je prilikom otpajanja pacijenta s hemodijalize, nesmotreno ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine, uslijed čega je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, pacijent je umro istoga dana od posljedica ubrizgavanja benzina, priopćio je DORH.

Komentari