Tragične vijesti iz Klinike ‘Dr. Fran Mihaljević’! Alemka Markotić kroz suze o liječnici: ‘Davala se potpuno’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Klinku “Dr. Fran Mihaljević” u ponedjeljak ujutro potresla je tužna vijest. Liječnica koja je radila s covid pacijentima nije više mogla izdržati i oduzela si je život.

Bila je studentica s prosjekom 5,0. Liječnica koja je uvijek za pacijente našla i snage i vremena. Pedantna do granice nemogućeg, piše RTL.

Ravnateljica Klinike, Alemka Markotić, kroz suze je pričala o njoj.

“Hvala na sućuti, prenijet ću svim kolegama. Mogu reći da je tijekom noći od 29. na 30. preminula naša kolegica koja je bila jedna izvrsna osoba i kao stručnjak i kao čovjek. Netko tko je bio krajnje predan poslu i cijeloj situaciji sa covidom i prije toga godinama sudjelovala u svim aktivnostima klinike. Davala se potpuno. Svi su djelatnici na neki način žalosni, teško im je, ali se sjećaju nje u najboljem izdanju. Mi ćemo se sjećat nje i bit će u našim srcima”, kazala je kroz suze RTL-u Markotić.


Preminula je u stanu. O svemu je progovorila i predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit.

“Kada radite u nenormalnim uvjetima, kada se radno vrijeme pretvara u kompletan život, odnosno struka preuzima kontrolu nad vašim životom, bilo je za očekivati da će se dogoditi porast tog sindroma sagorijevanja na poslu i da će sve veći i veći broj zdravstvenih djelatnika, uključujući liječnike, pucati na poslu i da taj stres i gomilu tog psihofizičkog napora neće biti u stanju procesuirati na jedan normalan način”, rekla je Šmit.

Komentari