TEŠKA PROMETNA NA A1! Umirovljenik (71) ‘otklizao’, pokupio ga vozač Audija (28). Svi su ozlijeđeni i prebačeni u bolnice

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL, lustracija

Prvi svibnja neće svi pamtiti po dobrome. Naime, u subotu, 71-godišnjak se, vozeći Renault Lagunu austrijskih registracija, kretao istočnim kolnikom autoceste A1 u smjeru sjevera – i ugrozio svoj, ali i tuđe živote.

Dolaskom do 22. kilometra auto se oteo kontroli te je vozač “otklizao” u traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Tada je naletio na metalnu zaštitnu ogradu, u nju se zabio te “odletio” do sredine ceste, javlja u ponedjeljak PU zagrebačka.

Međutim, tu nije kraj nevoljama. Tada je na njega naletio Audi 80 zagrebačkih registracija kojim je upravljao 28-godišnjak. Kretao se istočnim kolnikom autoceste A1 u smjeru sjevera dok dolaskom do 22 km + 400 m nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju na cestama te situaciji u prometu te je vozilom prošao u desno preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi na meki teren.

Osobni automobil se nastavio nekontrolirano kretati po mekom terenu i naletio je na žičanu ogradu. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 71-godišnji vozač  te 24-godišnji putnik iz osobnog automobila Audi 80, dok su 28-godišnji vozač i 33-godišnji putnik lakše ozlijeđeni. Liječnička pomoć je ozlijeđenim osobama pružena u Općoj bolnici Karlovac”, javljaju iz policije.


Komentari