Stižu prve reakcije na tragediju ispred Markovog trga! Jadranka Kosor: ‘Mogao je ući u Vladu i dalje pucati. Sigurnosno nevjerojatno’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Pristižu i reakcije na jutrošnju pucnjavu na Markovom trgu. Napadač je iz kalašnjikova upucao policajca zadavši muz četiri prostrijelne rane pred zgradom Vlade, a  zatim sam sebi presudio. Njegovo tijelo pronađeno je na Jabukovu. Policajac je operiran, te je trenutno stabilno.

Bivša premijerka Jadranka Kosor komentirala je kako je to “sigurnosno nevjerojatno”.

“Pred ulazom u Vladu netko je pucao u policajca i ranio ga. To znači da je napadač mogao ući i u Vladu i dalje pucati. Sigurnosno nevjerojatno”, napisala je Kosor na Twitteru.

 Reagirali su i iz SDP-a.

“Šokirala nas je vijest o ranjavanju policijskog službenika jutros na Markovu trgu. Hrvatska mora biti sigurna zemlja za sve njene građane. Ranjenom policajcu želimo brz oporavak”, napisali su na Twitteru.

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list kazao je kako nije odmah bio svjestan što se dogodilo.

“Nisam shvatio o čemu je riječ, mislio sam da je čovjeku pozlilo”, rekao je Beroš.

Cijelu dramu za N1 komentirala je i saborska zastupnica Sandra Benčić.

“Zaista se mora postaviti pitanje kako je moguće da bilo tko u bilo kojem dijelu grada, ne samo tamo gdje su Sabor i Vlada, može netko s oružjem koje proizvodi rafalnu paljbu hodati usred dana, usred jutra kad je prometno?”

Današnji napad na policajca podsjetio je na izjavu premijera Andreja Plenkovića otprije mjesec dana. Tada je europski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić pred ulazom u vladinu zgradu istovario hrpu lubenica.

“Najprije da zahvalim novopečenim europskim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred vladom. Ministre Božinoviću, ja vas molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje, jer ovoga baš i nema drugdje”, rekao je tada Plenković.

Komentari