STANODAVKI IZREZAO VRAT I RUKE! Susjedi ubijene žene u Žerjavićevoj: ‘Prigovarala je podstanarima, obitelj ju je upozoravala’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL, Ilustracija

Bila je izranjavana po vratu i rukama. Obilno je krvarila. Žena stara 74 godine u jutarnjim je satima, malo prije svitanja, ležala je na podu svoga stana teško ranjena. Ovaj prizor zatekao je stanarku Žerjavićeve ulice u centru Zagreba nakon što joj je 44-godišnji Amir E. pokucao na vrata, držeći krvavi nož u ruci. Izbezumljeni muškarac s više posjekotina na licu drhtavim joj je glasom rekao da pozove hitnu pomoć i policiju.

Izbodena umirovljenica u četvrtak je preminula u KBC-u Sestre Milosrdnice, gdje su se liječnici borili za njezin život od kobnog 29. travnja. Amir E., inače podstanar u njezinom stanu, prijavljen je zbog pokušaja ubojstva.

Susjedi u Žerjavićevoj otkrili su kako je preminula gospođa bila samozatajna te nije previše komunicirala s drugim stanarima. 24sata doznaju kako je bila udovica, a sin joj živi u okolici Zagreba.

“Godinama je stan iznajmljivala podstanarima, mnogo ih je bilo. Imala je tri sobe, ona je boravila u jednoj, a druge dvije je davala u najam pa je u stanu obično imala do dvoje podstanara”, rekao je jedan stanar Žerjavićeve za 24sata.


Prigovarala je podstanarima

No, otkrio je, svojim je podstanarima 74-godišnjakinja često kucala na vrata i prigovarala zbog paljenja grijanja ili režija, a nerijetko su se iz stana čuli zvukovi lupanja namještaja.

“Obitelj ju je upozoravala da pripazi koga pušta u stan jer su bili zabrinuti za nju. Znala je lijepiti letke na željezničkom kolodvoru u kojima traži podstanare”, dodao je drugi susjed.

Umirovljenica je društvo pravio maleni pas, devetogodišnja kujica, koja se sada nalazi u Dumovcu.

Prijava za pokušaj ubojstva

O sudbini Amira E. raspravljat će se uskoro. Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi pokušao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.

“Tereti ga se da je oštećenicu, u cilju da je usmrti, više puta nožem ubo i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu, a u ostvarenju svoje namjere nije uspio jer su ga spriječili policijski službenici”, priopćilo je tužiteljstvo.

Očekuje se da će sad djelo prekvalificirati u ubojstvo.

Komentari