ŠOKANTNO! Napadač koji je upucao policajca pet minuta nakon krvave drame oglasio se preko društvenih mreža: ‘Dosta je bilo prevara’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na Trgu sv. Marka jutros je s više hitaca iz kalašnjikova teško ranjen policajac, a napadač se potom ubio na Jabukovcu, potvrdila je policija.

Kako doznaje Jutarnji, da kojim slučajem u 8.34 sati nije stigla nova dojava o pucnjavi i to na području zagrebačkog Tuškanca, pitanje je koliko bi dugo trajala potraga za počiniteljem.

Nakon što je ekipa županijske hitne pomoći pružila prvu pomoć ranjenom policajcu na Markovu trgu i odvezla u bolnicu KBC Sestre milosrdnice primila je poziv za intervenciju na Tuškancu.

Ondje su zatekli muškarca s prostrijelnom ranom glave za kojeg su samo mogli utvrditi da je mrtav.


Tamošnji stanari bili su iznenađeni dolaskom policije i Hitne.

“U našu mirnu ulicu negdje poslije 8.30 stigla su troja policijska kola, a onda i Hitna. Nismo odmah povezali to sa događajem s Markova trga koji smo vidjeli prethodno u vijestima. Život uz sami rub šume u velegradu ima svojih prednosti, no kod nas stanara izaziva veliku nelagodu. Svega se nagledamo i nije prvi puta da nam tu dolaze naoružane osobe”, rekla je za Jutarnji jedna stanarka Ulice Jabukovac u kojoj se nalazi nekoliko veleposlanstava.

Šef smjene kirurgije u Vinogradskoj bolnici, Zvonimir Puljiz, komentirao je stanje ranjenog policajca.

“Obradom su utvrđene prostrijelne rane s otvorenim prijelomima lijeve podlaktice i nadlaktice, prostrijelna rana lijeve lumbalne regije te ustrijelna rana u desnoj glutealnoj regiji. Bit će potrebno nekoliko kirurških zahvata na lijevoj ruci. To su teške tjelesne ozljede i nadam se da će to biti adekvatno zbrinuto, sve šanse postoje da će biti liječeno na odgovarajući način.

Došlo je do značajnog gubitka krvi, ali to je nadoknađeno i stabiliziran je. Te su rane zahtjevne za izlječenje, ali vjerujem u potpuno očuvanje funkcije ruke”, kazao je Puljiz za Dnevnik Nove TV.

“Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”, napisao je na svom Facebook profilu prije tragedije.

Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti

Objavljuje Danijel BezukNedjelja, 11. listopada 2020.

 

Kako doznaju 24sata, napadač je s područja Kutine. Dnevnik Nove TV doznaje kako dolazi iz braniteljske obitelji, motivi i dalje nisu poznati. Zagrebačka policija priopćila je detalje o napadaču.

“Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin.

Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima”, javili su iz PUZ-a.

Dodali su i kako “očevidom, koji se provodi na nekoliko lokacija na području grada Zagreba, rukovodi županijski državni odvjetnik iz Zagreba, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Pucnjavu je na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite RH komentirao i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

“Odmah na samom mjestu događaja je reagirao drugi policajac koji je upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju. Počinitelj se udaljio s mjesta događaja, cijeli raspoloživi policijski sustav se organizirao. 24 minute nakon samog događaja je pronađen počinitelj koji je izvršio samoubojstvo. Obzirom da je stalno pitanje sigurnosti na Markovom trgu. U ovom slučaju je policija reagirala kako treba reagirati. Moram reći da nitko nije vidio nikakvog počinitelja da hoda noseći bilo kakvo oružje. U tijeku je i očevid. Prema informacijama policijski službenik je za sada stabilno.

Utvrđuju se sve okolnosti događaja i formirani su timovi koji će pokušati rasvjetliti događaj do kraja. Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja po svim parametrima. Imamo najmanje brojke i što se tiče kaznenog djela ubojstva”, rekao je ravnatelj policije Nikola Milina.

Komentari