Skupljao donacije za bolesnu ženu, pa prokockao u online kladionicama. Istražiteljima za oko zapele bankovne transakcije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dino Ljutić je godinama skupljao donacije za bolesnu suprugu, a na kraju se saznalo kako je sve bila laž, pa je i uhićen krajem pošle godine, piše Telegram. Dobio je i kaznenu prijavu za prevaru i pranje novca. Novac, a radi se o nešto više od 3,1 milijuna, najvjerojatnije je dobrim dijelom potrošio na klađenje u online kladionicama.

Donirana sredstva koja je prikupio od siječnja 2019. do lipnja 2020., prebacivao je na razne svoje privatne račune, a prikupio ih je tako da je tražio pomoć za suprugu koja je stvarno bila bolesna, razboljela se tijekom druge trudnoće.

Naime, u veljači 2017. godine, kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće, Ljutićevoj supruzi uspostavljena je dijagnoza, a radilo se o karcinomu dojke s metastazama na kralježnici. U jednom istupu 2018. godine rekao je sljedeće:

“Nakon poroda, pala je u komu, a kada se nakon tri tjedna probudila, uslijedila je serija epileptičnih napada koji su joj trajno oštetili mozak. Sin, borac je na majku – rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu i rupičicom na srcu. Dva puta vraćan je na intenzivnu njegu zbog komplikacija, ali nakon 40 dana bolnice izborio se za svoj život. Kako bolest nije standardna, tako i liječenje zahtijeva više grana medicine i individualni pristup. Neke su nam inozemne klinike za neurologiju poslale ponude za liječenje, ali svi traže da supruga dođe kod njih te ondje bude duže vrijeme, a mi ni novčano ni vremenski, zbog liječenja raka, ne možemo to sve iskombinirati. To su iznosi veći od 300.000 eura. Mi to sami ne možemo financirati, i od toga smo odustali. Ovdje se radi o pukom preživljavanju i produljivanju života, jer unatoč svemu djeca imaju mamu”.


Istražitelji sumnjaju kako je od studenoga 2019. godine Ljutić počeo trošiti donacije za vlastite potrebe i kockati, a otkrile su ga bankovne transakcije. Istražiteljima je rekao da je nakon što je saznao za supruginu bolest počeo kockati i da mu je to bio na neki način ispušni ventil. Protiv Ljutića je otvorena istraga, a sud mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredio istražni zatvor.

Komentari