Sjećate li se ‘akcijskog junaka’ koji je jučer opljačkao poštu u Dubravi? Evo gdje se ‘zblamirao’ samo dva sata prije!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela; “Razbojništvo” i pokušaj razbojništva.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni s namjerom došao prvo na Črnomerec u Ilicu gdje je ušao u banku i pokušao je opljačkati prijeteći zaposlenicama. No u naumu ipak nije uspio, pa je iz banke izašao bez plijena. Nakon dva sata zaputio se prema Dubravi, ušao u tamošnju poštu te verbalno prijetio zaposlenicama govoreći da je naoružan držeći ruke u džepovima jakne. Ujedno je rekao da će uporabiti oružje koje posjeduje ukoliko mu ga ne predaju. U strahu za svoj život zaposlenice su mu novac predale, nakon čega je on pobjegao.

Nedaleko od mjesta događaja, nakon što su povezali događaj s Črnomerca i ovaj iz Dubrave, posumnjalo se da je riječ o istoj osobi. Policija ga je uhitila i privela u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Ujedno, sumnja se kako je jedan dio tako protupravno stečenog novca, osumnjičeni iskoristio kako bi vratio dug.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 13.850 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija.

Komentari