SIJAO STRAH PO DUBRAVI! Mladić (19) mjesecima krao benzinske i trgovine. Navukao bi kapuljaču, sunčane naočale i šiltericu i prijetio nožem

Ilustracija

Zagrebačka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je po Dubravi krao sve što mu se našlo pod rukom, a uz to je prijetio ljudima nožem.

Proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili kako je osumnjičeni mladić od 30. srpnja do 1. rujna prošle godine, uglavnom u popodnevnim satima, dolazio u trgovine te jednom u benzinsku postaju na području Dubrave kako bi vidio što mu se ‘sviđa’ i to si uzeo.

Sumnja se da je ulazio u trgovine i razbojništva činio na način da bi najčešće prebacio kapuljaču preko glave te uz masku na licu, sunčane naočale i šilt kapu, ciljano želio sakriti svoj identitet, javlja policija.

Zaposlenicima je prilazio i prijetio nožem što je kod njih izazivalo strah i bojazan za vlastiti život zbog čega bi mu naposljetku predali traženi novac. Otuđeni novac, mladi je Zagrepčanin naknadno potrošio, nevjerojatnije za osobne potrebe.


Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 18. svibnja 2021. godine temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga njegovog doma i drugih prostora na području Sesveta koje koristi osumnjičeni, a kojom prilikom su pronađeni predmeti odnosno odjeća koju je osumnjičeni koristio pri počinjenju ovih kaznenih djela. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 21.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Komentari