Regija tuguje za mladim životima: Pukom srećom izbjegnuta deveta smrt u vikendici u Hercegovini

Izvor: Facebook Blidinje/ Screenshot

Hercegovinu je tragična smrt osmero mladih zavila u crno. No pukom srećom izbjegnuta je još jedna smrt.

U vikendici na Tribistovu Novu godinu s njima je dočekao i još jedan prijatelj iz Rakitna. On ih je malo poslije ponoći napustio jer ga je ujutro čekao posao u jednom od ugostiteljskih objekata u nekoliko kilometara udaljenom Blidinju.

Za tragediju koja se dogodila u kući u kojoj je i sam slavio mladić je saznao na radnom mjestu.

“Svi su bili ista generacija, družili su se od malih nogu, malo je ovo mjesto sa samo 1500 stanovnika. Svi su svakome nešto. Obitelji stradalih međusobno su rodbinski isprepletene, a ako nisu rođaci, onda su susjedi. Nema ga u selu koga je ova tragedija ostavila ravnodušnim”, rekao je jedan od mještana, piše Večernji.


Od svojih studenata oprostilo se i Sveučilište u Mostaru.

“Pet studenata Sveučilišta u Mostaru na početku svoga akademskoga puta. Postoji kraj iza kojeg mi ne možemo. Tu se zaustavlja riječ i žalost vlada u ljudima. Na tom mjestu stojimo uz vas. Bez riječi i shrvani u sućuti”, stoji u dopisu Sveučilišta.

Događajem je šokiran i Borislav Čuljak, dežurni tužitelj Tužiteljstva ŽZH koji nazoči obdukciji tijela tragično preminulih osmero mladih iz Posušja. On je kazao da je uzrok smrti najvjerojatnije gušenje.

“Kako se to dogodilo, pokazat će rezultati obdukcija, ali i vještačenja koja ćemo provesti. Provest ćemo, naime, i određena vještačenja koja se odnose na prostor u kojem se tragedija dogodila”, kazao je Čuljak.

Komentari