RAZOTKRIVENI PARTNERI U ZLOČINU: Skrivali su gotovo 13 kilograma marihuane u stanovima u Novom Zagrebu

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Muškarca srednje dobi i njegovu mladu suradnicu iz Novog Zagreba razotkrila je policija te im je u ponedjeljak izrečena odredba sutkinje istrage velikogoričkog Županijskog suda.

U dva stana gdje su živjeli 44-godišnjak i 19-godišnjakinja, policija je pronašla čak 12.8 kilograma marihuane, kokain, amfetamine i tablete MDMA.

Zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela, 44-godišnjaku je određen istražni zatvor. Ista odredba donesena je i za 19-godišnjakinju, ali je sutkinja istrage odbila taj prijedlog i odredila joj odredila mjeru opreza, zbog čega je velikogoričko tužiteljstvo podnijelo žalbu.

Dvojac se tereti da su nabavljali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i tableta MDMA radi daljnje preprodaje i skrivali ih u dva stana u Novom Zagrebu. U iskazu tužiteljstva stoji i da su drogu miješali s punilima radi povećanja mase i prepakiravali, nakon čega opijate preprodavali na ilegalnom tržištu.


U izvještaju zagrebačke policije stoji da im je u stanovima pronađeno 12.796 grama marihuane, 229 grama kokaina, 39 grama amfetamina,195 grama punila za miješanje s drogom, 274 grama tableta MDMA, digitalna vaga s tragovima droge i novac za koji se sumnja da je stečen preprodajom droge.

Komentari