PUCAO U REKSIJA: Lovac dvaput ustrijelio susjedovog psa, tvrdi da mu je zaklao deset kokoši

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL, Ilustracija

Lovac iz Topličice kraj Budinščine pucao je u susjedovog psa jer tvrdi da mu je zaklao 10 kokoši. Vlasnik tvrdi da se nitko nije žalio da njegov pas naganja kokoši i za sve okrivljuje lisice.

Ivan Mlinarić (50) neugodno se iznenadio kad ga je nazvao susjed, inače lovac (58) i propćio mu da mu je dvaput pucao u psa jer mu je zaklao 10 kokoši. Teško ranjen, pas Reksi odvukao se u susjedno dvorište gdje ga je vlasnik pronašao.

“Ušao sam u dvorište susjedu, Reksija nije bilo. On se je odvukao u drugo dvorište, kod moga kuma. Ovaj viče za 10 kokoši, da su zaklane, ja vidio tri. Našli smo tri kokoši, ali je pitanje jel’ ih mu je moj Reksi poklao. Tu oko nas ima lisica, ulaze u dvorišta, kolju kokoši. Ako ih je i Reksi ‘zgrabil’ ja bum kokoši platil! Ali on nije imal nikakvo pravo pucati mi u pesa”, kaže ožalošćeni Mlinarić za nizagorjemalo.hr.

Pozvao je veterinara i policiju, a dok je u susjedovom dvorištu tražio psa, napala ga je njegova sestra i počela ga vrijeđati.


Policiju im nisam zvao lani u listopadu kada me ugrizao njihov pas. Nisam im htio stvarati probleme, susjedi smo. Ovo sam morao prijaviti, svjesno mi je išao ubiti psa, optužio ga je za kokoši, a da ni sam ne zna jel’ mu ih je Reksi poklao. Ponavljam, ak’ je to napravil, ja bum to platil. Platil bum i kaznu kaj je Reksi bil van dvorišta. Ali zbog toga nemre niko ubijati naše pese!”, ogorčen je Mlinarić.

Veterinar je htio uspavati Reksija, ali Mlinarić mu to nije dozvolio. Reksi se polako oporavlja, a policija je izvršila očevid. Lovac je prijavljen zbog “ubijanja ili mučenja životinje”, odsuzeto mu je oružje, a kazna slijedi i vlasniku jer Reksi nije bio pod nadzorom.

“Kriv sam za to kaj sam kriv. Samo da se Reksi izvuče, da nam preživi. On je lud za traktorom, najsretniji je kad mi s traktorom idemo u šumu, on skoči k meni, sjedne na traktor i tak mi idemo. U subotu sam otišel sam, pa je vjerojatno pobegel iz dvorišta mene tražiti. A kad zna tak’ trčati za menom, on samo gleda di sam ja, ne zanima ga niš sa strane. Tak’ da ne bi baš rekel da je on poklal te kokoši. I ako ovaj veli da mu je poklano 10, a ja sam videl samo tri, to su lisice napravile, ove tri nisu uspjele odnesti sa sobom“, smatra Mlinarić.

Komentari