Prvog dana pojačanog nadzora policija je imala pune ruke posla! Neslavni rekorder zatečen je na Prilazu baruna Filipovića

Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

ukupno 156 prometnih prekršaja, od čega su 11 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 64 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nepropisnog korištenja mobitela te 13 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Dvije su osobe zadržana do otrježnjenja, dvije su dovedene na sud dok su, isto tako, dvije osobe bile pod utjecajem droge. Evidentiran je i jedan recidivist.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom na Prilazu baruna Filipovića dok je u organizmu imala 1,77g/kg alkohola, izvijestio je MUP.


Komentari