PROVALIO U 16 STANOVA I KUĆA: Harao Zagrebom i Sesvetama, okoristio se za gotovo 400 tisuća kuna

Photo: Patrik Macek/PIXSELL/ILUSTRACIJA

U policijskom pritvoru završio je 24-godišnjak kojega policija sumnjiči da je krađama i provalama u stanove i kuće na području Zagreba i Sesveta napravio štetu od gotovo 400 tisuća kuna.

Policija sumnja da je 24-godišnjak od lipnja do listopada provalio u 16 stanova i kuća iz kojih je otuđivao novac, nakit i ostale vrijednosti.

Još je u četiri navrata pokušao provaliti u stanove i kuće na zagrebačkom i zaprešićkom području, ali je odustao i udaljio se bez da je išta otuđio, dodala je policija.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je potvrdila sumnju da je 24-godišnjak u srpnju zajedno s 20-godišnjakom počinio još pet teških krađa.


Sumnja je potvrđena i pretragom automobila 24-godišnjaka u kojem je pronađen provalnički alat, ali i dio ukradenih predmeta, uglavnom nakita, koji su vraćeni vlasnicima.

Materijalna šteta iznosi 390.000 kuna, a 24-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kažu u policiji.

Komentari