PRONAĐEN MRTAV! Direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte nađen s prostrijeljenom glavom

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bivši šef zadarskog centra SOA-e u nedjelju je pronađen mrtav te je prema prvim neslužbenim informacijama Matas pronađen prostrijeljene glave, negdje blizu Knina.

Pojavile su se dvije oprečne informacije, pa tako prva govori da je Matas ubijen, a druga je da je sam sebi oduzeo život te je, navodno, u automobilu ostavio i oproštajno pismo.

Policijska uprava Šibensko-kninska je za Dnevno.hr potvrdila da je tijelo pronađeno u noći, a da su telefonski poziv dobili nešto iza ponoći.

Službena istraga i pouzdane informacije o događaju tek se očekuju.


Inače, Toni Matas je bio kandidat Tomislava Karamarka za ravnatelja SOA-e, a trenutna funkcija bila mu je direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte.

Ta pozicija mu je, tvrde neki, bila namještena. Izvori upućeni u zbivanja u Hrvatskoj pošti u vrijeme kada je Matas zasjeo na ovo mjesto navodili su kako je zaposlen nakon što je to preporučio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Gordan Jandroković se, pak, već ranije spominjao u vezi Hrvatske pošte, odnosno činjenica da je on bio ključni lobist koji je omogućio da na čelo te tvrtke dospije Ivan Čulo, koji je, baš kao i on, porijeklom iz Bjelovara.

Spominjalo se Tonija Matasa i kad je afera Vjetroelektrane i poljoprivredna zemljišta u pitanju, a kao jedan od bitnih faktora je upravo on, inače miljenik Karamarka, Plenkovića i Brkića, tvrdili su upućeni izvori.

Komentari