Privedene dvije osobe osumnjičene za napad na policajce u Kozari Putevima!

Ilustracija,Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka policija je privela dvije osobe koje dovode u moguću vezu s napadom na policijske službenike u naselju Kozari Putevi.

“Uz intenzivno obavljanje obavijesnih razgovora s osobama koje bi mogle imati korisnih saznanja oko okolnosti i počiniteljima, u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje dovedena dva muškarca.

U srijedu,  9. prosinca oko 14 sati u Zagrebu u Ulici 3. Kozari put, 2. odvojak, policijski službenici koji su poslove obavljali u službenoj odori pristupili su na ulici muškarcu s namjerom provjere njegovog identiteta, odnosno s namjerom provođenja službene radnje.

Tijekom postupanja prema muškarcu, do policijskih službenika došlo je više nepoznatih muškaraca koji su verbalno iskazivali nezadovoljstvo i negodovali zbog te službene radnje da bi ih odmah potom okružili i fizički napali.


Jedan od napadnutih policijskih službenika na siguran je način kao poziv u pomoć i upozorenje ispalio hitce u zrak čime je zaustavio daljnji napad na sebe i kolegu te su napadači pobjegli.

Ozlijeđenim je policijskim službenicima liječnika pomoć pružena u KBC Zagreb gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše, a kriminalističko istraživanje je u tijeku uz intenzivnu potragu za počiniteljima”, izvijestili su iz policije.

Podsjetimo, u srijedu oko 14 sati u tom su naselju napadnuta dvojica policajaca nakon što su pokušali legitimirati 21-godišnjaka s podebljim policijskim dosjeom. Prvo ih je okružilo nekoliko muškaraca koji su ih verbalno pa onda fizički napali. Policajce je grupa razdvojila, a onda počela udarati rukama i nogama. Jedan je uspio iz službenog pištolja zapucati u zrak nakon čega su se napadači razbježali.

Ulica Kozari Putevi bila je blokirana nekoliko sati nakon napada.

Komentari