PRIJETIO PLASTIČNIM PIŠTOLJEM! Uhićen serijski lopov, pljačkao ljekarne i kladionice

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Zaštitna maska za lice, osim u borbi s pandemijom, nažalost je dobar saveznik i u lopovluku. Gotovo je nemoguće prepoznati identitet osobe s maskom na licu, a toga je bio svjestan i 35-godišnjak koji je  u Zagrebu opljačkao čak deset različitih objekata.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni od sredine studenog 2020. do kraja veljače 2021. godine s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, uglavnom u popodnevnim satima, dolazio u trgovine, ljekarne i sportske kladionice od čega dva puta u Sesvetama i osam puta na području Dubrave. Nadalje se sumnja da je osumnjičeni po ulasku u objekte počinio razbojništva na način da bi prebacio kapuljaču preko glave te uz masku na licu, ciljano želio sakriti svoj identitet. Zaposlenicima je prilazio i prijetio nožem-skalpelom ili plastičnim pištoljem što je kod njih izazivalo strah i bojazan za vlastiti život zbog čega bi mu naposljetku predali traženi novac.

Foto: PUZ

Ukupna materijalna šteta nastala pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari